Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poškodba pri padcu s skirojem; po avtocesti s prek 200 na uro; vlom v vikend

Objavljeno: Četrtek, 29.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
padec s skirojem, simbolicna

simbolična slika

Policisti PP Krško so bili 28. 7. nekaj po 18. uri obveščeni o padcu voznika skiroja na Zdolski cesti v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni voznik skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, trčil v robnik in padel. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,47 mg alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

S porschejem in mercedesom po avtocesti "na moč"

Okoli 19.30 so bili policisti s strani voznika obveščeni, da na avtocesti, v smeri proti Obrežju, voznika osebnih avtomobilov vozita zelo hitro in ogrožata druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, nevarna voznika izsledili in z  video nadzornim sistemom Provida obema izmerili hitrost. Voznik osebnega avtomobila znamke Porsche je vozil s povprečno hitrostjo 207 km/h, voznik mercedesa AMG pa 213 km/h. Voznika so ustavili na Čatežu in jima zaradi kršitev izrekli globo. Vozniku porscheja v višini 1200 evrov, izrekli so mu tudi devet kazenskih točk, in vozniku mercedesa globo v višini 1520 evrov ter 9 kazenskih točk.

Trk pri Čatežu


28. julija sta malo pred 13. uro na avtocestnem odseku pri Čatežu ob Savi trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Poškodovane osebe so na kraju oskrbeli reševalci NMP Brežice.

Vlom v vikendico

Med 16. in 28. 7. je v okolici Brežic neznanec vlomil v počitniško hišo ter odtujil dve motorni žagi in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Občan naletel na esplozivne vojne ostanke

Malo po 16. uri je občan v naselju Blanca našel šest kosov pehotnega streliva, topovsko granato kalibra 47 mm, topovski granati kalibra 37 mm in ročno bombo. Eksplozivna telesa iz obdobja druge svetovne vojne so na kraju najdbe uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske regije.

OBVESTILA

Elektrodela 29. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • med 8. in 13. uro na območju TP Podbočje trg, nizkonapetostno omrežje proti potoku in ob potoku,
  • med 8. in 11. uro na območju TP Armez, nizkonapetostno omrežje Telekom,
  • med 8. in 9.30 uro na območju TP Mrzlava vas, nizkonapetostno omrežje šola.
Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte