Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poškodovan v prometni nesreči, padalec se je smrtno ponesrečil

Objavljeno: Petek, 28.05.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Prometna nesreca, Trzisce

Prometna nesreča v Tržišču

Danes ob 14.03 sta v naselju Tržišče v občini Sevnica trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, vlečni službi pri odstranitvi vozil ter policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci NMP Sevnica oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Celje.

Nesreca, padalec, Lisca3

Padalcu niso več mogli pomagati.

Ob 17.06 je na vzletišču na Lisci pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do osebe, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja v Podgorici in na Radni. Gorski reševalci GRS Ljubljana in dežurna ekipa HNMP Brnik so na kraju ugotovili, da je oseba preminula. S helikopterjem Slovenske vojske so osebo prepeljali v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Sevnica, policisti in ostale pristojne službe.

Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. S strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem. Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka, prav tako tudi padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

Vir in foto: PGD Sevnica
« Nazaj na seznam