Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poškodovanega nogometaša odpeljali v novomeško bolnišnico; več vlomov in tatvin

Objavljeno: Ponedeljek, 10.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (3)

Fotografija je simbolična.

V nedeljo dopoldne, nekaj po 11. uri, si je na nogometnem igrišču v Krškem deček pri igranju nogometa poškodoval roko. Reševalci NMP Krško so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto.

Helikopter iz Radne v Celje

Nekaj pred 14. uro je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz naselja Radna, občina Sevnica, v SB Celje. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali pristanek in vzlet helikopterja ter nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Mladoletniku zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so v noči na 8. 8. med kontrolo prometa v Krškem ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola, so avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Traktorist pošteno 'napihal'

Policisti PPP Novo mesto so 9. 8. popoldne na območju Mrtvic ustavili voznika kmetijskega traktorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 43-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2300 evrov.

Pridržali pijanega voznika

V noči na 7. 8. so sevniški policisti med kontrolo prometa v Dolnjem Brezovem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Več vlomov in tatvin

Na Drnovem je 7. 8. med 17. in 21. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, bančno kartico in dokumente. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Blanci so se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali trije neznanci. Eden je pod pretvezo, da kupuje kmetijski traktor, s pogovorom zamotil oškodovanca, druga dva pa sta vstopila v stanovanjsko hišo in odtujila okoli 60 evrov. Lastnik je šele po odhodu neznancev ugotovil, da je bil oškodovan.

V Hrastju pri Cerkljah je 7. 8. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil visokotlačni čistilec in električni radiator.

Na Mrtvicah na območju PP Krško je v noči na 9. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 9. 8. popoldne v Čatežu ob Savi ustavili BMW angleških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Velike Britanije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preverjajo.

Obvestila
 
Elektro dela na območju Podgorice

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica med 8. in 11. uro na območju TP Podgorica.
 
Zapora cest ob meji

GAAL gradnje d.o.o. obvešča, da bo danes izvedena popolna zapora LC 024202 Nova vas – Slovenska vas in JP 525121 Obrežje (Kalin) – državna meja. Zapore bodo izvedene med 10.8.2020 od 7. ure do 30.7.2021 do 17. ure. Izvajalec del potrebuje zaporo z namenom »Rekonstrukcije ceste R3 675/1481 – Mokrice – Obrežje – Slovenska vas ter ureditev pločnika od km 1.800 do km 2.640 v skupni dolžini 840 metrov«.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam