Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potniški vlak trčil v osebno vozilo

Objavljeno: Četrtek, 03.09.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Nesreca, vlak in avto 1

Po trku z vlakom je vozilo odbilo v strugo potoka, a je obviselo, naslonjeno na železniški most.

Danes nekaj po sedmi uri zjutraj je prišlo na železniškem prehodu v Martinji vasi pri Mokronogu do trčenja potniškega vlaka in osebnega vozila.

Vozilo je po trčenju odbilo proti strugi potoka Jeseniščica, kjer je obviselo, naslonjeno na železniški most. Gasilci PGD Sevnica, Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj nesreče, iz vozila rešili poškodovano voznico, pomagali potnikom pri sestopu iz vlaka, preventivno namestili pivnike na gladino potoka, izvlekli vozilo z brežina potoka in odklopili akumulator.

Po prvih ugotovitvah je 30-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti iz Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam. Na prehod ceste čez železniško progo, ki je zavarovan z »Andrejevim križem«, je zapeljala ravno v trenutku, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak. Prišlo je do trka, pri čemer je avtomobil odbilo v bližnji potok, tako da so reševalcem in policistom PP Trebnje in  Sevnica pri delu morali pomagati tudi gasilci iz Sevnice, Trebnjega in Mokronoga. Reševalci NMP ZD Trebnje in ZD Sevnica so na kraju oskrbeli voznico osebnega avtomobila, ki je bila v vozilu sama, in jo odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Strojevodja, sprevodnika in potniki na vlaku se ob trku niso poškodovali.

Trebanjski policisti so opravili ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, kraj so si ogledali tudi inšpektorji Slovenskih železnic. Okoli enajste ure so železniško garnituro začeli umikati proti železniški postaji Trebnje.

Vir: PU Novo mesto, foto: PGD Sevnica in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam