Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potres čutili na območju Ženja, Rožnega in Dolenjega Leskovca

Objavljeno: Torek, 01.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
potres
V ponedeljek popoldne, ob 16.16, so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,2 v bližini Krškega, 70 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci v naseljih Ženje, Rožno in Dolenji Leskovec. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Pod vplivom alkohola 19 voznikov

28. 9. v večernih urah so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto preverjali psihofizično  stanje voznikov motornih vozil. Preizkus alkoholiziranosti  so  odredili  347  voznikom  in ugotovili kar 19 kršitev zaradi  vožnje  pod vplivom alkohola. Kršitelje so izločili iz prometa, jim odvzeli  vozniška  dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim  predlogom seznanili sodišče. Voznik, ki so ga ustavili v kraju Ajdovec, je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligram alkohola, v Sevnici pa  je  voznica,  ki  je  v vozilu prevažala dva mladoletna otroka, imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev  Tribuče,  Oštrc, Dolenji Radenci, Bukošek in Rosalnice izsledili in prijeli  43  tujcev,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s  27  državljani  Afganistana, sedmimi državljani Maroka, petimi državljani  Pakistana,  dvema  državljanoma Alžirije, državljanom Sirije in državljanom Palestine še potekajo.

Obvestila
 
Zaradi izvedbe plinovoda Brežice bo od 1.10.2019 do 31.12.2019 izvedena popolna zapora naslednjih občinskih cest: JP 528732 - Kozjanskih brigad (Hofer), LK 027071 – Ulica Staneta Škalerja in JP 528721 – Opekarska ulica.
 
Septembrska statistika

V preteklem mesecu so na ReCO Brežice na območju Posavja zabeležili 96 izrednih dogodkov, od tega 44 v občini Krško, 31 v občini Brežice, 19 v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.
« Nazaj na seznam