Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potres pri Brežicah

Objavljeno: Petek, 12.04.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Potres pri Brežicah

Simbolična slika

Sinoči ob 22:12 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,4 12 km JZ od Brežic. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci občin Brežice, Krško, Šentjernej in Kostanjevica na Krki, po navedbah Agencije RS za okolje pa intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Trk vozil pri Bizeljskem

Okoli 22:20 so na relaciji Stara vas-Bizeljsko gasilci PGE Krško naknadno posredovali po trku osebnega in kombiniranega vozila. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili bateriji, iztekle motorne tekočine posuli z vpojnimi sredstvi, nudili potrebno  razsvetljavo in s cestišča odstranili odpadle dele vozil.   

Afganistanca skrita v vagonu z glino

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije v vagonih prevažal glino, v enem izmed vagonov našli dva državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Zapora ceste v Slovenski vasi

Zaradi nadgradnje obstoječega TK omrežja bo danes, 12. 4., od 7. do 17. ure, popolna zapora javne poti Slovenska vas-vas, od km 0,020 do km 0,130. Obvoza ne bo, se bo pa občasno promet sprostil z ročnim usmerjanjem.

Elektrodela Ivanjše-Grič  

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 12. 4., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Ivanjše Grič-nizkonapetostni izvod Grič, predvidoma med 8. in 12. uro.

 
« Nazaj na seznam