Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potresni sunek v bližini Obrežja

Objavljeno: Ponedeljek, 28.11.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
potres

Simbolična slika

V nedeljo, 27. novembra, so ob 3.59 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,0 v bližini Obrežja. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Posavja. Na Agenciji RS za okolje ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Poškodovana potnica na motorju

Policisti PP Krško so bili 25. 11. okoli 16. ure obveščeni o padcu motorista na območju Orehovca. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Lažje poškodovano 18-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Motoristu, ki je vozil neregistriran motor, bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Oba udeleženca nesreče pod vplivom alkohola

26. 11. nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Sel pri Dobovi. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 35-letni voznik, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trči v avtomobil 58-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da sta oba udeleženca nesreče pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, 58-letni voznik pa 0,58 miligramov. Odvzeli so jima vozniški dovoljenji, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vinjen z vozilom v ograjo

V noči na 26. 11. smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Rake. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med vikendom prestregli več kot 190 ilegalcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 25. in 28. 11. na območju PP Brežice (Loče, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Brežice, Grič, Dobova) izsledili in prijeli 81 državljanov Rusije, 38 državljanov Indije, 29 državljanov Kube, 23 državljanov Sirije, devet državljanov Pakistana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Maroka, tri državljane Afganistana in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, Agencija RS za okolje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik