Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola; visok vodostaj Krke

Objavljeno: Petek, 30.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com

Fotografija je simbolična.

Okoli 12. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krškem. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 81-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

​Pri Artu na cesto padlo drevo

Sinoči nekaj pred 21. uro je na regionalno cesto Sevnica-Krško, pri naselju Arto, zaradi močnih padavin padlo drevo. Oviro, ki je močno ovirala promet, so odstranili dežurni pri cestnem pojetju.
vetrolom

Fotografija je simbolična.


Nesreča pri Bizeljskem
 
Ob 17.17 sta na cesti Stara vas–Bizeljsko, občina Brežice, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in sanirali po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Vlom v poslovne prostore

Na območju Jesenic (PP Brežice) je nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice) izsledili in prijeli tri državljane Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Krka dosegla visokovodni vodostaj

DSC_5650

Gladina Krke na Brodu pri Podbočju se je precej približala mostu.

Zaradi obilnega dežja je tudi reka Krka močno narasla in dosegla visokovodni vodostaj. Po zadnjih podatkih samodejne hidrološke postaje Podbočje (na mostu na Brodu pri Podbočju) je njen vodostaj dosegel skoraj 300 cm, pretok pa 250 m3/s in še raste, reka pa se je na izpostavljenih oz. običajnih mestih razlila iz svoje struge. po napovedih hidrologov bodo reke danes še naraščale, razmere pa se bodo začele umirjati jutri.

P. P., ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte