Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročitelj nesreče pri Tržišču z 2,7 promila alkohola

Objavljeno: Sreda, 10.02.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
policija-nadzor-alkotest (3)

Fotografija je simbolična.

Včeraj nekaj po 18. uri so bili policisti PP Sevnica obveščeni o prometni nesreči pri Tržišču. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Vozilo je po trčenju odbilo preko nasprotnega voznega pasu na brežino, kjer je obstalo. Voznik in potnik se v nesreči nista poškodovala, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,32 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina oken v Brežicah

Z dvorišča podjetja v Brežicah je med 5. 2. in 9. 2. nekdo odtujil 12 plastičnih oken, namenjenih vgradnji, in podjetje oškodoval za okoli 3100 evrov.

Vlom v Krški vasi

V  noči na 10. 2. so v Krški vasi na območju PP Brežice neznanci skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo in odtujili denarnico z dokumenti, denar in mobilni telefon. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Razkužili sevniški športni dom

V torek ob 10.32 so v Sevnici gasilci PGD Sevnica razkužili prostore športnega doma.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 10. 2., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije na nadzorništvu Krško mesto na območju TP Kalce Naklo - nizkonapetostni izvod Flajšman, Turk in Petelin predvidoma med 10.30 in 12. uro.

DSC_6627-01-01.

Foto: Jani Vimpolšek, PU NM

Spletna predstavitev poklica policist

Na Policijski upravi Novo mesto v četrtek, 11. februarja, ob 17. uri pripravljajo spletno predstavitev poklica policist in predstavitev študija na Višji policijski šoli. Kar najširšemu krogu mladih, ki v tem obdobju sprejemajo pomembno življenjsko odločitev o poklicu, želijo ponuditi vse potrebne informacije, ki bodo pripomogle k izbiri. Povezava do predstavitve preko aplikacije ZOOM (v četrtek, 11. 2. 2021, ob 17. uri): https://zoom.us/j/92169478434?pwd=ZW5pTFplU29EcTNjMnBZTUthMDRndz09.


Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam