Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročitelj nesreče z 2,5 promila alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 04.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
GasilciPGE (3)
Policisti PP Krško so bili v nedeljo, 3. 3., nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Rožno. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 28-letne voznice.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so povzročitelju nesreče odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,20 miligrama alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da 52-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil Volvo S40. Zoper povzročitelja nesreče bodo zaradi številnih kršitev cestno-prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesreča tudi na Gorenji Pirošici

V nedeljo navsezgodaj, nekaj po 4. uri, je v naselju Gorenja Pirošica osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGE Krško so odklopili akumulator in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Požara v naravi na Drnovem in v Pečicah
 
V soboto pod večer je na območju naselja Drnovo gorelo v naravnem okolju. Gasilci PGE Krško so požar, ki je zajel okoli štiri are travnate površine, pogasili. Obveščene so bile pristojne službe. Kakšno uro kasneje je v naselju Pečice na težje dostopnem  terenu gorela podrast in grmičevje. Gasilci PGD Križe so požar, ki je zajel okoli pol hektarja površine, pogasili. Obveščene so bile pristojne službe. 

Iz potoka potegnili mrtvo osebo
 
V nedeljo popoldne so v naselju Šentjanž gasilci PGD Sevnica s pomočjo vrvne tehnike izvlekli preminulo osebo iz potoka ter nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica.

Nočna okvara vodovoda
 
V noči na delejo, malo po 3. uri zjutraj, je v naselju Stara vas-Bizeljsko prišlo do okvare na vodovodnem sistemu. Okvaro so ob 7.26 odpravili delavci Komunale Brežice.

Vlom v Starem Gradu

Krške policiste je oškodovanec obvestil, da je v Starem Gradu med 24. 2. in 1. 3., ko so bili stanovalci odsotni, nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, nakit in sesalnik ter jih oškodoval za okoli 700 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so 2. 3. v večernih urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil Peugeot avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Avstrije v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, ki so pred tem peš nezakonito prestopili državno mejo. 38-letnemu Avstrijcu, ki je nameraval tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Državljane Iraka so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Obvestila
       
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 4. marca, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Laše izvod Pokojnik med 8. in 14. uro in
  • na področju nadzorištva Mokronog na območju transformatorske postaje Tržišče kolodvor izvod Vrhek med 8. in 11. uro.
« Nazaj na seznam