Časopis za pokrajino Posavje
15.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Objavljeno: Petek, 22.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

simbolična slika

Policisti PP Krško so bili 21. maja nekaj po 12.  uri obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru v  Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Po prihodu policistov se je 47-letni povzročitelj vrnil na kraj prometne nesreče. Policisti so med postopkom ugotovili, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, kar pa ni upošteval in je poskušal z vožnjo nadaljevati, zato so mu odvzeli prostost in ga  odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa za omenjene kršitve določa globo v višini 1860 evrov, vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti okoli 15. ure ustavili voznika osebnega  avtomobila Ford  fiesta. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,32 miligramov alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Ford fiesta so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trnovca  (PP  Metlika) in Kostanjevice na Krki  (PP Krško) izsledili in prijeli osem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka in tremi državljani Alžirije še niso zaključeni.
« Nazaj na seznam