Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročitelja nesreč v Brežicah in Ravnah pri Zdolah pod vplivom alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 06.04.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (2)

Simbolična fotografija

4. 4. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola (2,4 g/kg), je med postopkom žalil policiste, zato so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

O prometni nesreči v kraju Ravne pri Zdolah so bili policisti PP Krško obveščeni v noči na 5. 4. Ugotovili so, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v drevo in se z vozilom prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola (1,48 g/kg). Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom v skladišče

Na Rostoharjevi ulici v Krškem je med 14. 3. in 4. 4. nekdo vlomil v skladiščne prostore ter odtujil deset stolov, škropilnico, motorno žago in več ribiških palic. Škode je za okoli 1000 evrov.

Spravili so se nad garaže

Na Maistrovi ulici in na Šolski ulici v Brežicah so neznanci v noči na 6. 4. poškodovali okvirje vrat sedmih garaž v stanovanjskih blokih.

Ogenj ušel izpod nadzora

Policisti PP Krško so bili 4. 4. nekaj po 13. uri obveščeni o požaru v gozdu na območju Dola. V požaru, ki so ga gasili gasilci PGD Kostanjevica na Krki in PGD Podbočje je zgorelo okoli 15 hektarov podrasti, lesen objekt, še en objekt pa je bil zaradi požara poškodovan. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni moški ob počitniški hiši požigal grmičevje in podrast, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora. O požaru so policisti obvestili pristojnega inšpektorja in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 3. 4. in 6. 4. na območju Učakovcev, Preloke (PP Črnomelj) in Krškega izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni.

Statistika čez vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 671 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 39 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»