Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povzročiteljico nesreče med Dečnim selom in Sromljami izsledili; na Griču trčila osebno in reševalno vozilo

Objavljeno: Sreda, 29.06.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
132004962_841473243304497_6044720673190445764_o

Fotografija je simbolična.

​Brežiški policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dečnim selom in Sromljami, kjer naj bi eden od udeležencev po trčenju odpeljal s kraja nesreče. Opravili so ogled, zbrali obvestila in na podlagi ugotovitev 31-letno voznico izsledili.

Lažje poškodovanega 27-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je voznica zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 27-letnega voznika. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča pri Griču

Nekaj po 19. uri sta v semaforiziranem križišču na Griču (PP Brežice) trčila osebno in reševalno vozilo. Po prvih ugotovitvah je voznik reševalnega vozila na interventni vožnji zapeljal v križišče ob rdeči luči na semaforju in zaprl pot 21-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli državljana Libije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.

Na Obrežju preminula oseba v tovornem vozilu

Ob 15.39 se je na tovornem terminalu Mednarodnega mejnega prehoda Obrežje, občina Brežice, v zaklenjenem tovornem vozilu nahajala neodzivna oseba. Gasilci PGE Krško so na zahtevo policije izvozili, vendar je bila intervencija preklicana, saj so si reševalci NMP Brežice in policisti omogočili dostop do preminule osebe. 

Gasilci odstranili osja gnezda

Ob 20.00 so na Obrežju, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje iz stanovanjske hiše odstranili več osjih gnezd.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorske postaje Boršt, nizkonapetostno omrežje – smer Boršt sever med 8. in 10. uro,
  • na območju transformatorske postaje Sobenja vas, nizkonapetostno omrežje – Globočice med 8. in 14. uro,
  • na območju transformatorske postaje Armeško, nizkonapetostno omrežje – smer proti cerkvi med 8. in 12. uro ter
  • na območju transformatorske postaje Lomno, nizkonapetostno omrežje – Arto med 8. in 11. uro.
Občina Sevnica obvešča o občasnih, dolgotrajnih, delnih in popolnih zaporah lokalne ceste št. 372121 Lončarjev Dol - Žigrski Vrh. Zapore bodo izvedene med 29. 6. in 20. 7. 2022 zaradi ureditve odseka.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte