Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Francoz po avtocesti z več kot 200 km/h

Objavljeno: Torek, 18.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
29001

Brežiški prometni policisti so Francoza ulovili s provido (foto: provida; PU)

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na avtocesti med Drnovim in Brežicami 16. 2. izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila Porsche carrera francoskih registrskih oznak so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 202 km/h. 50-letni državljan Francije je med vožnjo storil še več kršitev, ni vozil po desnem prometnem pasu, namer o spremembi voznih pasov ni nakazoval s smernikom, ni vozil po sredini prometnega pasu, na vozilu pa ni imel nameščene vinjete.

Policisti so kršitelja ustavili in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1890 evrov. Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi devet kazenskih točk.

Pozabljena hrana na štedilniku zadimila sevniški blok

17. februarja je malo po 21. uri prišlo zaradi pozabljene hrane na štedilniku v enem izmed stanovanj v večstanovanjskem objektu v Naselju heroja Maroka v Sevnici do zadimljenega hodnika. Gasilci PGD Sevnica so pripravili vse potrebno za morebitno evakuacijo stanovalcev, odstranili pozabljeno posodo s hrano s štedilnika in vse prostore prezračili. Zaradi hitrega posredovanja evakuacija ni bila potrebna.

Elektrodela 18. februarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 18. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 8.30 in 11. uro TP Vitovc Stankovo-izvod Vitovc ter
  • med 11. in 14. uro TP Pohanca-izvod Zgornja Pohanca smer Zdole.
« Nazaj na seznam