Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Požar na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad hitro pogasili

Objavljeno: Petek, 27.11.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Center-Spodnji-Stari-Grad-1

Požar na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad so pogasili še pred povzročitvijo večje škode.

Danes ob 11. uri in 40 minut je prišlo do samovžiga in manjšega požara na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Zaposleni so z gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško uspešno lokalizirali in pogasili manjši požar.

»Zahvaljujemo se poklicnim gasilcem in vsem našim zaposlenim, ki so posredovali zelo profesionalno in preprečili večji požar,« je povedal Martin Baznik, vodja proizvodnje za ravnanje s surovinami na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad in dodal, da po pogovoru z gasilci predvidevajo, da je do požara prišlo zaradi stika in razlitja dveh baterij, s tem pa do samovžiga folije. Ob tem znova pozivajo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila glede pravilnega ločevanja odpadkov - še posebej takšnih, ki so vnetljivi in nevarni ter predstavljajo izjemno tveganje za okolje. Nevarnih in posebnih odpadkov ne smemo odlagati skupaj z mešanimi komunalnimi odpadki, z njimi je potrebno ravnati izjemno pazljivo. In potem do takšnih izrednih dogodkov ne bo več prihajalo.

Hitro ukrepanje je pohvalil predsednik uprave družbe Kostak, d. d., Miljenko Muha, ki meni da so se ukrepi ter aktivnosti vseh zaposlenih in ekipe gasilcev iz Poklicne gasilske enote Krško izkazali kot izjemno učinkoviti. »Zahvaljujemo se gasilcem iz PGE Krško za izjemno hiter odziv in vsem delavcev na centru, ki so požar tudi prvi opazili, oziroma jih je nanj opozoril alarm požarnega varnostnega sistema.«

Vir in foto: Kostak, d. d.


 
« Nazaj na seznam