Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Požar v skladiščnih prostorih ŽP Sevnica

Objavljeno: Torek, 06.06.2023    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
ZP Sevnica, pozar1
V skladiščnih prostorih Železniške postaje Sevnica je prišlo ob 17.26 do požara in Gasilska zveza Sevnica je pozvala vse, ki živijo v neposredni bližini železniške postaje Sevnica, naj zaprejo okna in naj se ne zadržujejo v bližini požara, ki ga je gasilo 56 gasilcev iz štirih prostovoljnih gasilskih društev - PGD Sevnica, PGD Boštanj, PGD Breg in PGD Loka. Poškodovanih na srečo ni bilo. Vzrok požara zaenkrat ni znan.

O požaru na Kvedrovi ulici v Sevnici so bili obveščeni tudi policisti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je ogenj zajel večji skladiščni prostor in streho objekta. Gasilci so nekaj pred 21. uro uspeli požar pogasiti, vendar je ogenj uničil celoten objekt. V požaru ni bil nihče poškodovan, vsa vozila so bila pravočasno umaknjena, objekti v bližini pa niso bili ogroženi. Policisti so zavarovali območje požara in ko bodo razmere na požarišču dopuščale, bodo kriminalisti opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. Po prvih ocenah naj bi v požaru nastala velika premoženjska škoda.

Neurje z nalivi divjalo nad Šentjanžem

6. junija so se nekaj pred 17.00 na območju Šentjanža zaradi neurja in večje količine meteornih voda zamašili propusti na več lokacijah, najhuje je bilo v smeri tamkajšnjih Osredka in Kala. Gasilci PGD Šentjanž so sprostili propuste, čistili cestišča od nanosov blata, kamenja in vejevja ter usmerjali promet, posredovali so tudi dežurni vzdrževalci cest.

Z vozilom v drevo
 
V noči na 7. 6. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Vodalah na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Jaguar XJ nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima državljan Bosne in Hercegovine z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji, ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in zaradi ponarejanja dokumentov na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom na Stankovem

V kraju Stankovo na območju PP Brežice je med 4. 6. in 6. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motokultivator z mulčarjem, koso in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 2.500 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 13. ure so policisti v okolici Brežic ustavili osebni avtomobil Škoda octavia hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 29 državljanov Rusije, 24 državljanov Bangladeša, 18 državljanov Pakistana, deset državljanov Šrilanke, osem državljanov Maroka, pet državljanov Nepala, pet državljanov Iraka, štiri državljane Kube, tri državljane Azerbejdžana, tri državljane Indije, dva državljana Afganistana, dva državljana Alžirije, dva državljana Tunizije, državljana Turčije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA

Dopoldan motena dobava vode v Mrzlavi vasi
 
Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz Mrzlave vasi, da bo danes,  7. 6., med 8.00 in 11.00 motena dobava pitne vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.
 
Elektrodela 7. junija

Zaradi izvajanja vzrževalnih del na elektroenergetskih napravah bo danes, 7. 6., prekinjena dobava električne energije na območju spodaj navedenih transformatorskih postaj:TP Bojnik, nizkonapetostno omrežje Čampa, predvidoma med 8:00 in 14:00,
  • TP Okljukova gora, nizkonapetostno omrežje Rucmanov vrh, predvidoma med 8:00 in 11:00,
  • TP Velike Malence, nizkonapetostno omrežje novo naselje Arh, predvidoma med 8:00 in 10:00 in
  • TP Pišece, nizkonapetostno omrežje Čerenje, predvidoma med 8:30 in 13:00.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto, foto: GZ Sevnica
« Nazaj na seznam
»