Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pred tatvino tudi psi več niso varni

Objavljeno: Ponedeljek, 19.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-tatvina

simbolična slika

V Gornjem Lenartu je v noči na 17. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo. Z dvorišča počitniške hiše v Venišah je v noči na 17. 9. neznanec odtujil kolo z motorjem Flexer, registrskih oznak KK 0BZ2. Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dol je med 16. 9. in 17. 9. nekdo odtujil psa pasme Cane corso. Pes je črne barve z belo liso na vratu, star je šest let.

Drevo padlo na vozilo

Danes zjutraj, 19. 9., je nekaj minut čez 7.00 na regionalni cesti pri naselju Sajevce (občina Kostanjevica na Krki) drevo padlo na osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka ter razžagali in odstranili drevo. ReCO ne poroča, da bi se v vozilu nahajale osebe.

Vinjen povzročil nesrečo

Sevniški policisti so bili 16. 9. nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči pri Šentjanžu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Povzročitelj in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je 60-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligrama alkohola. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Z vozilom s ceste na brežino

V nedeljo, 18. 9., nekaj pred 18:30, je pri naselju Arto na cesti Sevnica–Krško osebno vozilo zapeljalo s cestišča na brežino. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posipali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in avtovleki. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

V Kerinovem Grmu gorela baraka

18. 9. je ob 21.30 v Kerinovem Grmu gorela lesena baraka. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 15. 9. in 19. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Podgračeno, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi, Mostec, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 95 državljanov Burundija, 39 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, po štiri državljane Turčije, Sirije, Pakistana in Konga, po dva državljana Maroka in Gambije, državljana Somalije, državljana Kameruna in državljana Gvineje Bissau. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, Spin
« Nazaj na seznam
»