Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prekuhavanje pitne vode na vodovodnih sistemih Javorovica in Ardro pri Raki

Objavljeno: Četrtek, 06.08.2020    Rubrika: KRONIKA Nujno obvestilo
pipa-voda-kozarec (3)
Kostak, d.d., obvešča uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica (v upravljanju Komunale Novo mesto), da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati. Obvestilo velja do preklica. Ukrep ne velja za ostala naselja v občini Kostanjevica na Krki.

Kostak obvešča tudi uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Ardro pri Raki, da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju vode
Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.


Vir: Kostak
« Nazaj na seznam