Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pretep med sprtimi Romi v Veliki vasi pri Krškem

Objavljeno: Četrtek, 15.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pretep-simbolicna2

simbolicna slika

14. oktobra je bilo okoli 12:30 več policijskih patrul napotenih v bližino bencinskega servisa MOL v Veliki vasi pri Krškem, kjer je prišlo do pretepa več oseb, po naših neuradnih, a dokaj zanesljivih podatkih, med Romi dveh družin, ki so že dlje časa v sporu. Policisti so preprečili nadaljnje pretepanje, opravili varnostne preglede razboritežev in zasegli palice in električne vodnike, s katerimi so se pretepali. Šest udeležencev je zaradi lahkih telesnih poškodb poiskalo zdravniško pomoč. Policisti še preiskujejo okoliščine povzročenih kaznivih dejanj z lahkimi telesnimi poškodbami in groženje, ki so jih naznanili udeleženci pretepa.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Velike  vasi pri Krškem (PP Krško), Brezine (PP Brežice), Vratnega (PP  Šentjernej)  in  Novega  mesta  izsledili  in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito   prestopili   državno   mejo.  Policijski  postopki  s  po štirimi državljani  Bangladeša in Afganistana, tremi državljani Egipta in državljanom Maroka še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Obrežje  so  na  vstopu  v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila  slovenskih registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana, ki sta  se  skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto

V hiši v Podulcah zagorele saje, v Vrbini vozilo

dimniski pozar-simbolna

simbolična slika

Včeraj, 14. 10., so nekaj pred 7:00 zjutraj v dimniku stanovanjske hiše v kraju Podulce (občina Krško) zagorele saje. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Raka, ki so ugotovili, da so saje že pogorele. Preventivno so pregledali kaminsko peč, dimno tuljavo in okolico dimnika s termovizijsko kamero. Obveščena je bila dimnikarska služba. Nekaj ur kasneje, malo po 14:00, so krški poklicni gasilci pogasili goreče kombinirano vozilo Vrbini.

Razkuževanje Trubarjevega doma

Sevniški gasilci so v včerajšnjem dopoldnevu v Loki pri Zidanem Mostu opavili razkuževanje notranjih prostorov tamkajšnjega Trubarjevega doma, kjer se v teh dneh soočajo z okužbami stanovalcev in zaposlenih.

OBVESTILA

Elektrodela 15. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 8. in 13. uro na območju TP Polšca-nizkonapetostni izvod Blok DES vila,
  • med 6.15 in 14.30 uro na območju TP Glake,
  • med 6.15 in 7. uro ter med 13.30 in 14.30 uro na območju TP Dolenja vas, Dolenja vas A.P.,
  • med 6.15 in 7. uro ter med 14.30 in 15. uro na območju TP Pesje (vse TP v občini Krško) ter
  • med 6.15 in 7. uro ter med 13.30 in 14.30 uro na območju TP Artiče, Artiče zadružni dom-nadomestna, Glogov Brod, Trebež, Gornji Obrež, Pohanca, Arnova sela, Mrzlak 1, Mrzlak 2, Ključice in Čela (občina Brežice).
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam