Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pretep v gostilni v Cerkljah ob Krki in na prireditvi v Krškem

Objavljeno: Sobota, 15.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)
Nekaj pred osmo zvečer je več policijskih patrulj iz Brežic posredovalo v gostinskem lokalu v Cerkljah ob Krki, kjer naj bi se pretepali. 

Po prvih zbranih obvestilih je 42-letnik prišel v spor z dvema gostoma. Po verbalnem sporu je lokal zapustil, a se je čez nekaj časa vrnil z več osebami, očitno z namenom obračuna, saj so uporabljali palice, sekiro in dražilne razpršilce (solzivec). Enega 33-letnika so poškodovali po glavi in pošpricali s solzivcem, drugi 33-letnik pa je potreboval zdravniško pomoč zaradi solzivca. Oba so oskrbeli na urgenci. V razgrajanju so poškodovali tudi inventar lokala. 42-letnika bodo kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj ogrožanja varnosti, poškodovanja tuje stvari in groženj. Preiskava še poteka.

Pretep tudi v Krškem 

Ob polnoči so policisti posredovali na javni prireditvi v Krškem, kjer naj bi prišlo do pretepa. Po prvih ugotovitvah naj bi javni red in mir (ne prvič) kršil 19-letnik iz Brezine. Dva lažje poškodovana 17-letnika so oskrbeli reševalci, policisti pa preiskujejo kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Prevrnil se je z invalidskim vozičkom

Ob desetih zvečer so policiste klicali v Brezje pri Raki, kjer je na cesti ležal moški. Ugotovili so, da se je voznik - uporabnik posebnega prevoznega sredstva (električnega invalidskega vozička) zaradi vožnje preblizu desnega roba ceste prevrnil na cesto. Lažje poškodovanega so oskrbeli na kraju in ga odpeljali v brežiško bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je pri 72-letnemu moškemu pokazal rezultat 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Med vožnjo ostal brez kolesa

Prometni policisti so na avtocesti pri Zalokah obravnavali nenavaden dogodek, ki se je k sreči dobro končal. Na številki 113 so policisti prejeli klic nezadovoljnega potnika, ki se je peljal v kombiniranem vozilu iz Srbije v Slovenijo in se sprl z voznikom zaradi občutka, da vozilo ni tehnično brezhibno. Vozilu je tudi počila pnevmatika. Ko so si policisti pobliže ogledali vozilo, so ugotovili, da je iz kombija prednje levo kolo ... odpadlo. Nekaj vijakov na kolesih je manjkalo, drugi pa niso zdržali in je med vožnjo kolo odpadlo. Začasno so mu zasegli registrske tablice in ga zaradi tehnične pomanjkljivosti vozila oglobili. 

80-letni voznik zadel 68-letno peško

13. 6. popoldne so v Leskovcu pri Krškem obravnavali prometno nesrečo med avtomobilom in peško. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti, je 80-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom z zadnjim delom vozila zadel 68-letno peško. Pri 80-letnemu vozniku, ki je iz kraja odpeljal, so ugotovili prisotnost alkohola, a v dovoljenih mejah (0,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

Vozil pod vplivom mamil

Policisti na Obrežju so 13. 6. zgodaj zjutraj pod drobnogled vzeli 33-letnega voznika kombija iz Poljske. Ker so posumili o njegovi sposobnosti za vožnjo, so mu odredili alkotest, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Opravili so hitri test na mamila za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih snovi, ki je reagiral na marihuano in opijate. Odredili so mu strokovnih pregled, ki ga je odklonil. Privedli so ga na okrajno sodišče, kjer so mu izrekli globoko 1200 evrov in pripisali 9 kazenskih točk. Policisti so mu zasegli še nekaj marihuane in amfetaminov, ki jih je imel pri sebi, in ga oglobili za dodatnih 209 evrov.

Vlom v cvetličarno

Ponoči so vlomili v cvetličarno v Krškem. Odnesli so telefon in naredili za dvesto evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave so 13. 6. policisti prijeli 70 oseb, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Slovenije. Vse so prijeli na območju Posavja (Rigonce, Župelevec, Obrežje, Dobova, Rakovec, Loče, Podvinje, Kapele). Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti so 14. 6. obravnavali 122 oseb, ki so na nedovoljen način prestopile notranjo mejo oziroma niso izpolnjevale pogojev za bivanje v Sloveniji. Dve so prijeli v Miličih na območju policijske postaje Črnomelj, preostale pa v Posavju (Rigonce, Brežice, Kapele, Obrežje, Jereslavec, Podvinje, Rakovec, Dobova, Mostec, Ponikve). Postopki z njimi še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»