Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevračanje voznice in voznika z vozilom

Objavljeno: Sreda, 24.11.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

simbolična slika

23. 11. se je nekaj po 7. uri zgodila prometna nesreča na lokalni cesti pri Lončarjevem Dolu (PP Sevnica). Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 18-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste na brežino in se z vozilom prevrnila na streho. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Zaradi neprilagojene hitrosti s ceste

22. 11. je okoli 13. ure 20-letni voznik osebnega vozila v Dobravi (občina Brežice) zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, kar je imelo za posledico, da je zapeljal s ceste in se prevrnil. V nesreči se je mladenič lažje poškodoval.

Prijeli tatinsko Romkinjo

23. 11. okoli 18. ure so bili krški policisti obveščeni o tatvini v prodajalni v Krškem, kjer naj bi ženska iz trgovine brez plačila odnesla več prehrambenih izdelkov. Policisti so 24-letno osumljenko iz Kerinovega Grma izsledili in prijeli. Zasegli so ji ukradene artikle v vrednosti več kot sto evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvina zlatnine

V naselju Ravni na območju PP Krško je nekdo minuli ponedeljek skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 24. 11. v Novi vasi pri Mokricah ustavili osebni avtomobil VW golf slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 69-letni voznik v vozilu prevaža pet državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 69-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»