Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevračanje voznika z vozilom v Avguštinah

Objavljeno: Petek, 16.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreca-prevrnjeno vozilo-simbolicna

simbolična slika

Včeraj, 15. 10., je okoli 19:00 v naselju Avguštine (občina Kostanjevica na Krki) 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v skalo in se z vozilom prevrnil na streho. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval oziroma so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP Krško, je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligrama alkohola.

Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, izvlekli vozilo nazaj na vozišče in ga postavili na kolesa ter nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine.

Ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil

Sinoči so okoli 21. ure policisti PP Krško v Krškem ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velike vasi pri Krškem izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila bosanskih registrskih oznak odkrili dva državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Razkuževanje športnih površin

Včeraj so gasilci PGD Sevnica nekaj po 13.00 opravili dezinfekcijo javnih površin na območju športne dvorane v Sevnici.

Elektrodela 16. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 9:00 in 11:00 TP Pristava Veliki Podlog, TP Kalce Naklo, TP Farma prašičev Pristava in
  • med 7:00 in 8:00 ter med 14:00 in 15:00 TP Brezina in TP Gornji Šentlenart.
Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam