Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevrnil se je z viličarjem in zaradi hudih poškodb umrl

Objavljeno: Sreda, 10.04.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Prevrnil se je z viličarjem in umrl
V torek zvečer, okoli pol osme ure, se je v naselju Mihalovec v občini Brežice občan prevrnil z viličarjem in pri tem na kraju nesreče zaradi poškodb umrl. Gasilci PGD Mihalovec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in počistili dvorišče, gasilci PGE Krško pa so viličar s pomočjo avtodvigala dvignili, postavili na kolesa, osvetljevali kraj in nudili pomoč pogrebni službi. Obveščene so bile pristojne službe.

Iz PU Novo mesto o nesreči poročajo takole:

Brežiški policisti so bili nekaj po 19.30 obveščeni o nesreči pri delu v kraju Mihalovec. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 56-letni moški po dvorišču stanovanjske hiše vozil viličarja. Pri vožnji vzvratno naj bi zapeljal na robnik in padel, nanj pa se je prevrnil viličar. Zaradi hudih poškodb je 56-letni moški umrl na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 14. ure je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Renalut scenic. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 43-letni državljan Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,97 miligramov alkohola (2,0 g/kg). Avtomobil so zasegli in kršitelja odpeljali v prostore za pridržanje. Danes ga bodo z obdolžilnim predlogov privedli pred pristojno sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med pnevmatikami skušalil izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so prav tako skritega našli državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so na območju Bistrice izsledili in prijeli štiri državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.
« Nazaj na seznam