Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Dolenjih Skopicah nakradli drva in obtičali v blatu

Objavljeno: Petek, 10.11.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
InkedDSC07631_LI-1536x1152.

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so v sredo zvečer opravili ogled kraja najdene prikolice v gozdu v Dolenjih Skopicah. Kot kaže, so si neznanci v tujem gozdu posekali in nažagali okoli kubika drv, jih naložili na avtomobilsko prikolico in se nameravali odpeljati. Zaradi razmočenosti terena so s prikolico obtičali v blatu in se odpeljali. Drva so šla pravemu lastniku, lastnike prikolice pa še iščejo.

Kartica s PIN številko v nepravih rokah

Oškodovanka je v sredo zvečer prijavila, da je sin pozabil njeno bančno kartico s PIN številko na bencinskem servisu na Čatežu ob Savi. Tega takoj nista prijavila, v sredo zvečer pa je ugotovila, da so bančno kartico očitno zlorabili, saj je bilo zabeleženih več dvigov. Policisti primer še preiskujejo.

Vlomili v vikend

V okolici Črneče vasi so neznanci od ponedeljka do četrtka vlomili v vikend in odnesli prenosni zvočnik, več kilogramov zamrznjene govedine, kakšen kilogram klobas in več električnega orodja. Lastnika so oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 315 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Pretežni del so jih obravnavali na območju Posavja, devet pa na območju policijske postaje Metlika (Rakovec). Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so v sredo dopoldne na Obrežju kontrolirali sumljiv kombi švicarskih registrskih tablic, ki ga je vozil 35-letni državljan Švice, zraven je imel 30-letnega sopotnika iz Srbije. V postopku so ugotovili, da prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za prestop notranje meje. Vozilo so jima zasegli, postopek pa so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Isti policisti so ob pol treh popoldne na avtocesti opazili sumljivo vozilo madžarskih tablic. Očitno so potniki opazili, da za njimi vozijo policisti, saj so v Dobruški vasi zapeljali iz avtoceste in nadaljeval z vratolomno vožnjo po lokalnih cestah, nazadnje so ga policisti iz Šentjerneja prestregli pri Vinjem vrhu. 22-letnega voznika, državljana Italije, so prijeli in vklenili, v bližini pa nato prijeli še sedem državljanov Turčije (med njimi trije otroci), ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo. Vozilo so mu zasegli, postopek pa so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V noči iz srede na četrtek so policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje v Brežicah ustavili sumljiv kombi madžarskih tablic, ki ga je vozil 23-letni voznik iz Moldavije. V kombiju so našli trinajst državljanov Turčije. Nekaj kasneje so prostost odvzeli še 23-letnemu državljanu Romunije in 24-letnemu državljanu Moldavije, ki sta bila tudi del ekipe, ki je pomagal pri nezakonitem prehodu notranje meje. Postopek so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V četrtek opoldne so v Bukošku policisti ustavili osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil  32-letni državljan Italije. V vozilu je imel dva državljana Turčije, ki nista izpolnjevala pogojev za bivanje v Sloveniji. V postopek so se vključili novomeški kriminalisti.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»