Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Hrastju gorelo pšenično strnišče; policija o vlomu v gostinski lokal na Vidmu; prestregli vinjena dirkača v Kostanjevici in AC

Objavljeno: Sreda, 10.07.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
450186372_3474209812870273_7814417048350981763_n
Sinoči ob 22.12 je v naselju Hrastje pri Cerkljah zagorelo pšenično strnišče. Požar v izmeri približno 20 arov so pogasili gasilci PGD Cerklje ob Krki in Dolenja Pirošica.

Ob 22.19 je ob cesti Jesenice na Dolenjskem proti Ponikvam zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Velika Dolina in Obrežje so požar na vozilu pogasili in preprečili nadaljnjo širitev ognja v gozd. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Velika Dolina.

Vlom v gostinski lokal na Vidmu

Pred dnevi je lastnik lokala na Vidmu (Grill Veso) na družbenem omrežju objavil posnetke varnostnih kamer, ki so posnele vlomilce. Za pojasnilo smo se obrnili na PU Novo  mesto, od koder so odgovorili, da so bili policisti PP Krško 4. 7. nekaj pred 6. uro obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je neznanec v noči na 4. 7. skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil blagajniški predal z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode. Policijska preiskava kaznivega dejanja še poteka.

Nevarnega voznika izločili iz prometa

Nekaj po 12. uri so policisti na avtocesti pri Smedniku opazili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, ki je vozil s hitrostjo več kot 180 km/h, sunkovito zaviral in nevarno prehiteval. Kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola (1,3 g/kg). 36-letnega voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Z 2,7 promili alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so nekaj po 19. uri med opravljanjem nalog na območju Kostanjevice na Krki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 56-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,31 miligramov alkohola (2,7 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Vrhje, Ribnica) izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana, 18 državljanov Sirije, 12 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Turčije, dva državljana Maroka in državljana Nepala. Na območju PP Črnomelj (Miliči, Stari trg ob Kolpi) so prijeli dva državljana Maroka in dva državljana Irana in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice, foto: PGD Cerklje ob Krki
« Nazaj na seznam
»