Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Ivandolu z vozilom v drevo, poškodovan voznik pristal v bolnišnici

Objavljeno: Sreda, 18.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
accident-151668_1280
V torek popoldan, malo po 16. uri, je občan na cesti Spodnje Dule – Ivandol (občini Krško) z vozilom trčil v drevo in se pri tem poškodoval. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili baterijo, z tehničnim posegom ločili vozilo od drevesa, posuli razlite motorne tekočine in vozilo postavili na cestišče. Reševalci NMP Krško so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

O nesreči poročajo tudi iz PU Novo mesto. Policisti PP Krško so bili namreč okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči med Golekom in Kobilami. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlom v kmetijski objekt v Šentlenartu

Oškodovanec je brežiške policiste obvestil, da je v zadnjem mesecu dni v Šentlenartu nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil starejši neregistriran kmetijski traktor znamke Deutz zelene barve z rumenimi platišči, trosilec za gnoj in stiskalnico grozdja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu našli državljana Pakistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu turških registrskih oznak so našli še dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Gasilci reševalcem omogočili dostop do onemogle osebe

V včerajšnjih dopoldanskih urah, okoli 12. ure, sta gasilca PGE Krško v Dolenjem Leskovcu s tehničnim posegom odprla vhodna vrata stanovanjske hiše in omogočila reševalcem NMP Krško dostop do onemogle osebe. Reševalci so osebo na kraju oskrbeli in jo zatem prepeljali v brežiški urgentni center.

OBVESTILA

Popolna zapora ceste pred Krmeljem

CGP d.d. obvešča, da bo danes, 18. 11., med 7. in 18. uro, pred naseljem Krmelj na državni cesti Tržišče-Hotemež, od km 1.380 do km 1.750, zaradi preplastitve cestišča vzpostavljena popolna zapora navedenega odseka. Obvoz bo urejen po regionalni cesti Mokronog-Boštanj.

Elektrodela na območju Polje Lisca-Tončkov dom

Elektro Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 18. 11., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP Polje Lisca in TP Tončkov dom Lisca, in sicer med 9. in 10. uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»