Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Kerinovem Grmu radi kurijo strnišča

Objavljeno: Sobota, 11.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (2)
V petek popoldne okoli 16.30 je v bližini naselja Kerinov Grm gorelo strnišče. Požar, ki je zajel okoli 0,21 hektarja površine, so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog. S hitro intervencijo so preprečili, da bi se požar razširil na slamnate bale. Obveščene so bile pristojne službe. Nekaj pred 21. uro zvečer je v bližini omenjenega naselja ponovno zagorelo zaradi podtaknjenega ognja, tokrat na sedmih manjših požariščih. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog.

Gorelo tudi na avtocesti

V petek zvečer je na avtocesti iz smeri mejnega prehoda Obrežje proti Čatežu gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Obrežje in PGE Krško.

Gasilci odprli vrata do onemogle osebe ...

Zgodaj popoldne so v naselju Brezje pri Bojsnem, občina Brežice, gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala onemogla oseba. Gasilci so do prihoda reševalcev občanu nudili pomoč. Reševalci NMP Brežice so osebo na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

... in vrata avtomobila, v katerem je bil dojenček

Ob 14.20 so v naselju Poklek nad Blanco, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem se je nahajal dojenček. Reševalci NMP Sevnica so na kraju opravili preventivni pregled dojenčka.
« Nazaj na seznam