Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Križaju poškodovan voznik kros motorja; na Črešnjicah huje poškodovan otrok

Objavljeno: Ponedeljek, 01.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

Fotografija je simbolična.

V nedeljo, 28. 2., nekaj pred 18.30 se je zgodila prometna nesreča med Križajem in Kostanjevico na Krki. 27-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Križaja proti Kostanjevici na Krki, iz nasprotne smeri pa so pripeljali trije vozniki kros motorjev.

25-letni voznik kros motorja je ob prehitevanju zaradi neprimerne bočne razdalje oplazil motor, ki je vozil pred njim, odbilo ga je na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil 27-letnega voznika. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligrama alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da 25-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Kros motor so zasegli tudi 23-letnemu vozniku, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43 miligrama alkohola.

Kot so poročali iz ReCO Brežice, sta ob 18.20 na cesti Križaj–Kostanjevica na Krki trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe ter reševalcem NMP pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Novo mesto.

Prometna nesreča na Črešnjicah pri Cerkljah

27. 2. nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na Črešnjicah pri Cerkljah. Brežiški policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila. 30-letni voznik, 24-letna potnica in 6-letni otrok v njegovem vozilu so v nesreči utrpeli lažje poškodbe, dvoletni otrok je bil huje poškodovan. Lažje se je poškodovala tudi 16-letna potnica v vozilu povzročiteljice. Reševalci so vse poškodovane oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, plačilni nalog pa bodo zaradi nepravilnega prevoza otrok izdali tudi 30-letnemu vozniku.

V Globokem pridržali voznika

Brežiški policisti so v noči na 28. 2. v Globokem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Varnostnik zalotil vlomilca

Krški policisti so bili v noči na 27. 2. obveščeni, da je na Cesti krških žrtev varnostnik pri vlomu zalotil storilca. Takoj so odšli na kraj, 27-letnemu osumljencu, državljanu Španije, odvzeli prostost in ga pridržali. Opravili so ogled in ugotovili, da je z lesenim predmetom razbil steklo prodajalne, vstopil v notranjost in odtujil menjalni denar in šest kap. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Ukradli bakrene žlebove

V noči na 28. 2. je v Cerkljah ob Krki neznanec s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in lastnika oškodoval za 300 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 28. 2. v Čatežu ob Savi izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti PMP Dobova so 28. 2. v Dobovi prijeli državljana Albanije, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo.

Dimniški požar na Vidmu

Ob 19.00 je prišlo do vžiga saj v dimniški tuljavi na Cesti 4. julija v Krškem. Gasilci PGE Krško in PGD Videm ob Savi so ogenj pogasili, prezračili prostore in območje ob dimniku pregledali s termovizijsko kamero.

OBVESTILA

Elektrodela na 1. marec

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 1. marca, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje na območju Brežic, in sicer med 9:00 in 12:00 na območju transformatorske postaje Brežice Prosvetni dom-nizkonapetostni izvod Bife pri kinu ter med 12:00 in 14:00 na območju transformatorske postaje Bitenc

Dela na kolesarski poti na CKŽ

Kostak d.d. Krško obvešča, da bo med 1. 3. in 30. 4. zaradi izvajanja gradbenih del na propustu Žlapovec vzpostavljena popolna zapora odseka CKŽ in Kolesarska pot CKŽ. Obvoz ni predviden.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam