Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Mrzli Planini poškodovana oseba; v Brežicah pijana in zadrogirana voznica

Objavljeno: Ponedeljek, 08.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Nesreca mrzla planina - foto PGD Sevnica

V nesreči se je ena oseba poškodovala (foto: PGD Sevnica)

7. julija se je malo po 13. uri pri Mrzli Planini osebno vozilo zaletelo v škarpo in prevrnilo na cestišče. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, preprečili iztekanje motornih tekočin in počistili cestišče. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.

Kršitelji pod vplivom alkohola

Krški policisti so 5. 7. ob 10. uri med kontrolo prometa v Žabjeku v Podbočju odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila. 53-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

5. 7. nekaj pred 19. uro je občan policiste obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Logu z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so nevarnega voznika izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O nevarnem ravnanju voznice osebnega avtomobila so bili 5. 7. v večernih urah obveščeni tudi brežiški policisti. Kršiteljica naj bi z nevarno in nezanesljivo vožnjo ogrožala pešce, goste na terasi lokala in druge udeležence v prometu. Policisti so 33-letno voznico izsledili in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,27 miligrama alkohola. Pozitiven je bil tudi hitri test za ugotavljanje vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje, ji izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Močan veter odkril streho in podrl drevo

V sobotnem popoldnevu je nekaj po 16. uri na Armeškem močan veter odkril del stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško in PGD Brestanica so kovinsko streho z dvigalom postavili nazaj na streho in pokrili del strehe, pokrite z opeko. Ob 17.15 so v Dečnem selu, občina Brežice, gasilci PGD Dečno selo odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet.

OBVESTILA

Elektrodela 8. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje:
  • TP BRESTANICA KOLODVOR-izvod ZA SAVO PREKO CESTE med 11:00 in 13:30,
  • TP TP MALI VRH-izvod MALI VRH DEČNO SELO med 11:00 in 13:00.
« Nazaj na seznam