Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri padcu se je lažje poškodoval 16-letni mopedist

Objavljeno: Torek, 30.06.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (7)

simbolična slika

29. 6. je nekaj po 18. uri na križišču Hrastinske poti in Gregorčičeve ulice v Brežicah padel motorist. Reševalci NMP Brežice so lažje poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

O dogodku poročajo tudi iz PU Novo mesto. Brežiški policisti so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na Gregorčičevi ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 16-letni voznik mopeda, ki je odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila. Voznik mopeda je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli, o kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 30. 6. pri Ponikvah izsledili in prijeli državljana Bangladeša in pet državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so prijeli še tri državljane Slovenije, za katere obstaja sum, da so tujcem omogočili nezakoniti prehod in jih nameravali prepeljati v notranjost države. Zasegli so jim tudi osebni avtomobil znamke Audi in avtomobil znamke BMW slovenskih registrskih oznak. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore, Zapudja (PP Črnomelj) in Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli še sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Maroka, državljanom Tunizije, državljanom Alžirije in državljanom Afganistana še niso zaključeni.

Vetrolom

Močni sunki vetra so v ponedeljkovem popoldnevu podrli več dreves, in sicer na cesto Zgornja Pohanca-Križe, na Planinsko cesto v Sevnici ter v naselju Račica, kjer je smreka ob padcu poškodovala drog električne napeljave, na Reštanju pa je drevo padlo na rob stanovanjske hiše. Podrta drevesa so sanirali vzdrževalci cest, elektronapeljavo pa dežurni Elektra Celje.

Elektrodela na Senovem

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 30. junija, prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje: TP SENOVO KOLONIJA  - izvod NOVA KOLONIJA CESTA 1. MAJA, in sicer med 8.00 in 12.00.

Motena dobava vode na Kamencah in Sromljah

Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz Kamenc (Cerklje ob Krki) in Sromelj (smer Mekote), da bo danes, 30. 6., med 7.30 in 15.00 motena dobava pitne vode zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodu.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam