Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Rigoncah padel alkoholiziran motorist

Objavljeno: Četrtek, 14.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Nesreči v Dobovi in Dolenji vasi; današnja elektro dela
Brežiški policisti so bili okoli 12.30 obveščeni o padcu motorista v Rigoncah. Opravili so ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 33-letni voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Motorist, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,27 miligramov alkohola.

Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Na kraju nesreče so ga oskrbeli reševalci NMP Brežice in ga prepeljali v UC SB Brežice.

Nalet dveh vozil v Dolenji vasi

Nekaj po 15. uri je prišlo v Dolenji vasi pri Krškem do naleta dveh osebnih vozil, reševalci NMP Krško pa so eno osebo pregledali na kraju nesreče.

Vlom na Malih Vodenicah

Na Malih Vodenicah je nekdo s streh dveh objektov odtujil bakrene žlebove in povzročil za več kot 2000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti na mejnem prehodu v Slovenski vasi so med opravljanjem skupne mejne kontrole s hrvaškimi policisti v prtljažnikih dveh osebnih avtomobilih hrvaških registrskih oznak našli štiri tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Postopke z voznikoma, državljanoma Hrvaške in postopke s štirimi državljani Turčije so prevzeli hrvaški varnostni organi.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v krajih Kapele, Blatnik pri Črnomlju, Stara Lipa in Žuniči izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Tunizije in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

Elektrodela 14. marca

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Smednik med 7:30 in 8:00 uro ter 13:35 in 14:05,
  • TP Dolga Raka med 7:35 in 8:05 ter med 13:30 in 14:10,
  • TP Rimš mobitel med 9:00 in 11:00.
« Nazaj na seznam
»