Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Tržišču voznica povzročila nesrečo

Objavljeno: Ponedeljek, 11.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com

simbolična slika

Sevniški  policisti so bili 8. 11. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri Tržišču. Ugotovili so, da je 37-letna voznica peljala iz smeri Tržišča proti Boštanju. Izven naselja Tržišče je izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v  avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 54-letni voznik. Oba udeleženca so  reševalci zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na Sremiču s ceste

10. novembra je ob 21.15 na Sremiški cesti v Krškem osebno vozilo zapeljalo s ceste in obtičalo. Gasilci PGE Krško so vozilo izvlekli na cestišče in nudili pomoč vlečni službi. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Lastnike oškodoval za zajetno vsoto

V  Dolnji Prekopi je  9. 11. popoldne  neznanec  izkoristil  odsotnost stanovalcev  in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in  našel  ter  odtujil  denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 5600 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  PP  Brežice  so  9.  11.  okoli  6.  ure  med opravljanjem nalog varovanja  državne  meje  pri  Dvorcah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke  Seat,  slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni   državljan  Slovenije  v  avtomobilu  prevaža  sedem  državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Dobova  so  med  kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo  iz  Srbije pripeljal žito, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana  Sirije,  ki  sta  se  po  skušala  izogniti  mejni  kontroli in nezakonito  vstopiti  v Slovenijo. 10. 11. so na podestu vagona, ki je prav tako  prevažal žito, odkrili državljana Sirije in državljana Egipta, ki sta se  poskušala  izogniti  mejni kontroli. Na tovornem vlaku, ki je iz Srbije pripeljal  pločevino,   so   na   podvozju  vagona  našli  dva  državljana Afganistana,  ki  sta  skušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.
Policisti  PMP  Obrežje so 8. 11. med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih  oznak  v  tovornem  delu našli državljana Libije in državljana Egipta,  ki  sta  se  skrita  med  tovorom skušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Najdba ubojnega sredstva

10. novembra je nekaj npred 16.30 občan v Leskovcu v Podborštu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Nevarno najdbo sta odstranila in varno uskladiščila pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije.

OBVESTILA

Elektrodela 11. novembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes. 11. 11., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • TP Libna-izvod Libenšek med 8.00 in 12.00,
  • TP Kostanjevica mizarska med 13.45 in 14.30,
  • TP Senovo kolonija med 9.00 in 11.00 in
  • TP Koprivnica-izvod Kladje med 11.00 in 14.00.

 

 
« Nazaj na seznam