Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri vožnji mimo šole dvakrat prekoračil hitrost

Objavljeno: Petek, 12.02.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Dobova

Foto: PP Brežice

Policisti PP Brežice so včeraj opravljali meritve hitrosti in dvakrat obravnavali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je s prehitro vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu.

Ob 13.25, ko so otroci zaključevali s poukom, je pri šoli v Dobovi, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 40 km/h, vozil s hitrostjo 82 km/h, ob 15. uri pa je izven naselja Velike Malence, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 135 km/h. Zakon o pravilih cestnega prometa za prvo kršitev določa globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk, za drugo pa 500 evrov in pet kazenskih točk. Policisti bodo zoper voznika na sodišče podali obdolžilni predlog.
Vel Malence

Foto: PP BrežiceZasegli ukraden avtomobil

Okoli 17. ure je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov iz Bolgarije. Policisti so med pregledom natovorjenih vozil ugotovili, da so za osebni avtomobil Toyota RAV4 dokumenti ponarejeni, prav tako so bile prenarejene identifikacijske oznake. Avtomobil, ki je bil konec leta 2020 ukraden v Španiji, in dokumente so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam