Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Zdolah prijeli 22-letnega sprovajalca iz Slovenije, ki je prevažal 13 državljanov Iraka

Objavljeno: Petek, 24.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Simbolična fotografija

Policisti PP Brežice so 23. 1. nekaj po 22. uri med opravljanjem nalog varovanja državne meje na cesti pri Zdolah ustavili osebni avtomobil Volkswagen touran slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik iz Slovenije v avtomobilu prevaža 13 državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 22-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo. Policijski postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornje Težke Vode, Črmošnjic pri Stopičah, Svržakov, Butoraja in Sevnice izsledili in prijeli 14 državljanov Maroka, državljana Pakistana, državljana Egipta in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vloma v Gorenjem Leskovcu in Krškem

V Gorenjem Leskovcu na območju PP Krško je med 16. 1. in 23. 1. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 22. 1. in 23. 1., ko so bili stanovalci odsotni, je v Krškem nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in nakit.

Policijska statistika 23. 1.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala peška, in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih ter v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj drzne tatvine, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Na Maistrovi ulici v Brežicah zagorelo zaradi pozabljene hrane na štedilniku

V četrtek ob 12.15 je na Maistrovi ulici v Brežicah v kuhinji večstanovanjske stavbe zagorela pozabljena hrana na štedilniku. Gasilci PGD Brežice so požar pogasili in prezračili stanovanje.

Gasilci "vdrli" v hišo
 
Ob 15.40 so na Trubarjevi ulici v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam