Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri Župelevcu ugasnilo življenje 19-letnega voznika

Objavljeno: Četrtek, 22.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
20190403-122201-crash investigated PLEASE CROP

simbolična fotografija

Sinoč, nekaj pred 23.30, se je zgodila prometna nesreča pri naselju Župelevec. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Brežic proti Bizeljskem. Pred naseljem Župelevec je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. Okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vkleščeno preminulo osebo, vozilo postavili na cestišče, razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč policiji, reševalcem, pogrebni in vlečni službi ter počistili cestišče. 

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi, v enakem obdobju lanskega leta pa so prometne nesreče terjale osem žrtev. Letos je bila neprilagojena hitrost vzrok za štiri prometne nesreče, v katerih je umrlo pet oseb (dva potnika v osebnem avtomobilu, motorist, potnica na motorju in voznik osebnega avtomobila).

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so nekaj pred 22. uro v Mokricah ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-državljan Turčije v vozilu prevaža šest tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s šestimi državljani Turčije pa še potekajo.

Zagorela podrast
 
Ob 16.29 je na Šolski cesti v Brestanici, občina Krško, zagorela podrast ob potoku. Manjši požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Gasilci nad sršene
 
Ob 20.11 so na Zdolski cesti v Krškem gasilci PGE Krško iz večstanovanjskega objekta s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo.

Obvestila
       
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 22. avgusta 2019, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje: Sela Dobova izvod Sela gasilski dom med 8:00 in 10:00 uro.
« Nazaj na seznam