Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridržali 34-letnega nasilneža, ki je pretepal očeta

Objavljeno: Četrtek, 29.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

Fotografija je simbolična.

Policiste PP Krško so 27. 4. popoldne poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi pijan moški pretepal očeta. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtev in uporabili prisilna sredstva zoper 34-letnega nasilneža, ki ni upošteval njihovih ukazov. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Pri kontroli tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine pa so prav tako odkrili tri tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Dva državljana Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

Najdba topovske granate v Zalokah
 
V sredo ob 14.29 je v Zalokah, občina Krško, občan pri zemeljskih delih našel topovsko granato, kalibra 45 mm, ruske izdelave, ostanek iz 2. svetovne vojne. Nevarno najdbo sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjsko in Ljubljanske regije na varnem kraju uničila. Obveščene so bile pristojne službe.

Večerni električni mrk v nekaterih sevniških naseljih

Sinoči ob 20.28 je v naseljih Metni Vrh, Čanje, Zabukovje nad Sevnico in Žurkov Dol v občini Sevnica zaradi okvare na daljnovodu Sevnica prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Delavci Elektra Celje so okvaro odpravili okoli 23.40.

OBVESTILA

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. 4., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje Zdole, nizkonapetostno omrežje – Ravne med 8. in 14. uro; Na področju nadzorništva Bistrica ob Sotli na območju transformatorskih postaj Gregovce vas med 8. in 10. uro ter Orešje Sotla med 11. in 14.30.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa