Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridržali pijanega in nasilnega 33-letnega kršitelja iz okolice Brežic

Objavljeno: Sreda, 05.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

Fotografija je simbolična.

V torek so v popoldanskih urah brežiške policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Brežic, kjer je pijan moški nadlegoval družinske člane in žalil partnerko. Tudi po prihodu policistov se 33-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Krški policisti prijeli tatove

Policiste PP Krško so okoli 11. ure poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več prehrambenih artiklov in pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa v Kerinovem Grmu tatu izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene artikle in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Pri Šutni prijeli štiri državljane Bangladeša

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šutne izsledili in prijeli štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskušali so se izogniti mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pod ponjavo tovornega vozila odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

V Velikem Podlogu pogasili dimniški požar

dimniski-pozar (2)

Fotografija je simbolična.

V torek nekaj po 20. uri so v naselju Veliki Podlog v občini Krško zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog so pogasili goreče saje, očistili dimnik in s termo kamero pregledali okolico dimnika.

Pri Skopicah našli mino
 
Malo pred poldnem so na območju naselja Dolenje Skopice pri zemeljskih delih naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Minometno mino, kalibra 81 mm, nemške izdelave, ostanek iz II. svetovne vojne, sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije na varnem kraju uničila. Obveščene so bile pristojne službe.

Gasilci odpirali vrata

Dopoldne so v Brezini gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, pozno zvečer pa so na Cesti 4. julija v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam