Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridržali razgrajača v brežiški zdravstveni ustanovi

Objavljeno: Petek, 17.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zd_brezice_resevalno_vozilo (1)

Moški je kršil javni red in mir, poškodoval zapornico in vpil nad zdravstvenim osebjem (fotografija je simbolična).

Policiste PP Brežice so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč in zdravstvene ustanove v Brežicah, kjer naj bi moški kršil javni red in mir, poškodoval zapornico in vpil nad osebjem ter jih žalil.

Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Med interveniranjem se je poškodoval policist. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku.

Izsledili tatu, ki je skušal zlorabiti bančno kartico

Policisti PP Krško so bili nekaj po 12. uri obveščeni, da naj bi neznanec z oškodovančevo bančno kartico poskušal dvigniti denar na bankomatu. Takoj so pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilca. Med preiskavo so ugotovili, da je 21-letni osumljenec v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost stanovalcev, ki sta se nahajala na vrtu stanovanjske hiše, skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in našel ter odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami, gotovino in fotoaparat. Storilec je kasneje z bančno kartico opravil več nakupov. Policisti so mu ukradene predmete zasegli in ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Našli ukradenega clia

10. 9. v jutranjih urah je občan brežiške policiste obvestil, da mu je z dvorišča stanovanjske hiše ponoči nekdo ukradel osebni avtomobil Renault clio, ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vozila. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 40-letni moški z območja Mihalovca. Ukraden avtomobil so mu zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na Obrežju zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land Rover evoque francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je za avtomobil razpisano iskanje, ukraden pa je bil v Italiji. Vozilo so državljanu Turčije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte