Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridržali sina, ki se je znašal nad mamo; v Brežicah z vozišča in v drevo

Objavljeno: Četrtek, 02.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti PP Krško so 1. decembra popoldan posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Krškega. Ob prihodu so ugotovili, da je pijan 35-letni moški vpil nad svojo mamo, jo žalil in se nedostojno vedel. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Med postopkom je nasilnež policistu grozil, da ga bo ubil in ga poskušal napasti. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in zaradi groženj na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

20190403-122201-crash investigated PLEASE CROP

Fotografija je simbolična.

V sredo ob 17.20 je v ulici Pod obzidjem v Brežicah osebno vozilo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v drevo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj in odklopili akumulator na vozilu, reševalci NMP Brežice pa so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in nato prepeljali v SB Brežice.

Vozilo obstalo na nabrežini
 
Ob 13.53 je ob Tovarniški ulici v Krškem osebno vozilo zapeljalo z obvoznice po nabrežini in obstalo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so kraj zavarovali in s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Gasilci do bolne osebe

Ob 11.43 so v naselju Rovišče pri Studencu, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Sevnica so obolelo osebo oskrbeli na kraju in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico. Reševalcem so do reševalnega vozila pri prenosu obolele osebe nudili pomoč gasilci. 
 
Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 2. decembra 2021,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Krško Narpelj, Leskovec grad in Trška gora, predvidoma med 13:30 in 15:00 uro.

Vir: ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte