Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli 22 ilegalcev na Ponikvah in 16 v Šutni

Objavljeno: Sreda, 04.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Fotografija je simbolična.

Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 74 tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo. Popoldne so na Ponikvah, na območju policijske postaje Brežice, prijeli devet državljanov Indije in trinajst državljanov Pakistana.

V Šutni so danes, 4. 9., nekaj pred sedmo uro prijeli šestnajst državljanov Iraka, med njimi naj bi bilo sedem otrok. Kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil omenjeno šestnajsterico.

Kraji prijetja: Jesenice na Dolenjskem, Dobrava pri Kostanjevici, Košenice, Semič, Grič pri Trebnjem (avtocesta), Sinji vrh, Ponikve (Brežice), Zapudje, Uršna sela, Šmihel, Brežice (avtobusna postaja), Šutna.

Kolesar zapeljal v luknjo na mostu in padel

V Bušeči vasi je kolesar dopoldne zapeljal v luknjo na lesenem mostu, padel in se lažje poškodoval. Zaradi slabega stanja mostu bodo policisti ukrepali zoper pristojnega vzdrževalca cest.

Ostali dogodki

Policisti so od zadnjega poročanja sprejeli 298 klicev, od tega je bilo 79 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje. Največ dogodkov je bilo iz področja mejnih zadev in tujcev ter prometne varnosti.
« Nazaj na seznam