Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli 36 ilegalcev iz devetih držav

Objavljeno: Sreda, 18.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ilegalni prebezniki1-vodoravna

Fotografija je simbolična.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Rusije, osem državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana, tri državljane Kube, dva državljana Indije, dva državljana Nepala, državljana Maroka, državljana Jordanije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ogenj v gostinskem lokalu na Senovem

112 (2)
V torek ob 17.59 je na Titovi cesti na Senovem zagorel ventilator v gostinskem lokalu. Gasilci PGE Krško in PGD Senovo so požar pogasili, prezračili prostore in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Meteorna voda ogrožala objekt
 
Ob 18.09 je v naselju Gabrje, občina Brežice, meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Gabrje so vodo preusmerili in prečrpali okoli pet kubičnih metrov vode.
 
Obvestila 
 
Motena dobava vode v brežiški občini

Komunala d.o.o. Brežice, obvešča uporabnike pitne vode iz območja Podvinj, Kapel, Rakovca, Jereslavca, Slogonskega in Vrhja obveščamo, da bo v sredo, 18. 1. 2023, med 8.00 in 15.00 uro motena dobava pitne vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.
 
Elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 18. januarja 2023, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica), na območju transformatorske postaje Boštanj, nizkonapetostno omrežje – Lipar, predvidoma med 8:00 in 14:00 uro;
  • na področju Brežice z okolico (nadzorništvo Brežice) pa na območju transformatorske postaje Brezina, nizkonapetostno omrežje – Brezina do Slopška, predvidoma med 11:00 in 13:00 uro. 
Zapora ceste v Boštanju

Komunala d.o.o. Sevnica, obvešča o dolgotrajnih, popolnih zaporah prometa, tipa E-6, na odseku javne poti, št. 872161 Boštanjsko polje (1), pri h. št. Boštanj 70, z vzpostavitvijo obvoza po ostalih občinskih cestah na območju, med 17. 1. in 24. 1. 2023 zaradi gradnje kanalizacijskega priključka.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»