Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli mladoletne tatove koles

Objavljeno: Ponedeljek, 19.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili v noči na 17. 8. obveščeni, da so z železniške postaje v Brežicah neznanci odtujili štiri kolesa. Takoj so začeli z
aktivnostmi za izsleditev storilcev in v Brežicah prijeli štiri mladoletnike. Kolesa, ki so jih odtujili iz kolesarnice so zasegli in jih
vrnili oškodovancu, o dejanju pa bodo seznanili pristojno tožilstvo in starše mladoletnikov.

Tatvina denarja in nakita

V  Selah pri Dobovi je 17.  8. zvečer neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 1000 evrov.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

V  noči  na 17. 8. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Sevnice. Opravili so ogled in ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom in se z vozilom prevrnila. V litru izdihanega zraka je imela 0,56 miligramov alkohola. Povzročiteljici nesreče so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Motorist pod vplivom alkohola

Brežiški  policisti  so  18.  8. nekaj po 12. uri v Cerkljah ob Krki zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 38-letnemu motoristu. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 16.  in  19.  8.  so  policisti PU Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Kvasica, Vratno, Adlešiči, Obrežje, Velike Malence, Velike Brusnice, Rosalnice, Čudno  selo, Metlika, Semič, v Novem mestu n na območju Gorjancev izsledili in  prijeli 51 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana,  osmimi  državljani Alžirije, šestimi državljani Iraka, šestimi državljani Sirije, petimi državljani Egipta, štirimi državljani  Eritreje,  štirimi  državljani  Maroka, tremi državljani  Indije, po dvema državljanoma Kosova in Turčije in  državljanom Tunizije še niso zaključeni.

Nesreča pri delu v vinogradu

trgatev 009

simbolna slika, arhiv PO

17. avgusta si je nekaj pred 19. uro v naselju Malkovec občanka pri delu v vinogradu poškodovala nogo. Gasilci PGD Tržišče so ji nudili pomoč do prihoda reševalcev in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so poškodovano oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto.

OBVESTILA

Zaradi asfaltacije zapora ceste v Ravnah pri Zdolah


Kostak Krško obvešča, da bo danes, 19. 8., izvedena popolna zapora na cesti LC 191061 Brestanica – Anže – Kostanjek – Zdole (med Ravne 9 in Ravne 5). Zapora bo zaradi asfaltacije.

Izvedba talnih označb na cestišču - zapora ceste v Boštanju

Občina Sevnica obvešča o kratkotrajni popolni zapori prometa, tipa E-6, na odseku lokalne ceste, št. 372342 Boštanj – Dolenji Boštanj, od km 0+590 (križišče Boštanj) do km 0+975 (kapelica pri RTP). Zapora bo dne 19. 8. 2019, med 8. in 19. uro, zaradi izvedbe "Talnih označb pri OŠ Boštanj".

Zapora ceste zaradi obnove rondoja na Drnovem

Občina Krško obvešča, da bo od 19. 8. do 9. 9.  (14 dni v navedenem terminu), vzpostavljena popolna zapora cest LC 191131 G1-5 Drnovo – Mrtvice (v dolžini 90 m, priključek Drnovo) in LC 131311 Drnovo – Velika vas – Rimš – Zaloke – Smednik (v dolžini 105 m, priključek Velika vas). Zapora bo zaradi obnove vozišča na državni cesti – rondo Drnovo.

Elektrodela na Čatežu ob Savi

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 19. avgusta, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na  območju transformatorskih postaj TP VGP Čatež in TP Čatež vas, in sicer med 7.30 in 9. uro.
« Nazaj na seznam