Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli sprovajalca in 12 državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Objavljeno: Torek, 04.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ilegalni migranti

Fotografija je simbolična.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobrave ob Krki izsledili in prijeli dvanajst državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi 38-letnega voznika tovornega vozila iz Nemčije, ki je tujce s tovornim vozilom nameraval prepeljati v notranjost države. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Krški policisti na Drnovem prijeli tatova oblačil in obutve

Policiste PP Krško so popoldne poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanca odtujila več kosov oblačil in obutve in pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa na Drnovem pobegla tatova izsledili in prijeli. Mladoletnikoma so zasegli ukradene predmete in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Ovadili ju bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

V Artičah je nekdo ukradel šest akumulatorjev ...

Z dvorišča gospodarskega objekta v Artičah na območju Brežic je nekdo odtujil šest akumulatorskih baterij in lastnika oškodoval za 500 evrov.

... v Leskovcu pa platišča, žaromete in volan

V Leskovcu pri Krškem je med 27. 4. in 3. 5. neznanec na parkirnem prostoru poslovnega objekta z osebnega avtomobila odmontiral in odtujil štiri platišča s pnevmatikami in prednje žaromete. S parkirnega prostora je odtujil še 12 platišč s pnevmatikami za različna vozila in vlomil v avtomobil ter odtujil volanski obroč z varnostno blazino. Po prvih ocenah je povzročil za okoli 13.500 evrov premoženjske škode.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam