Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli sprovajalca iz Gruzije in Hrvaške, ki sta prevažala državljane Rusije in Kosova

Objavljeno: Petek, 26.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0068
V četrtek nekaj po 14. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Gruzije v vozilu prevaža pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako na Obrežju so okoli 21. ure ustavili državljana Hrvaške, ki je prevažal tri državljane Kosova, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije in Kosova še potekajo.

140 nedovoljenih prehodov državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 48 državljanov Pakistana, 27 državljanov Maroka, 15 državljanov Bangladeša, deset državljanov Rusije, sedem državljanov Afganistana, po pet državljanov Nepala, Alžirije, Sirije, Indije in Somalije, tri državljane Mongolije, dva državljana Kameruna, dva državljana Kitajske in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci odstranili naplavine pod Tercijalskim mostom

Ob 15.39 so v Kostanjevici na Krki gasilci PGD Kostanjevica na Krki odstranili naplavine, ki so po poplavah ogrožale lesen Tercijalski most na reki Krki.

Petkova elektro dela
daljnovod (1)

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 26. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na:
  • področju Brežice z okolico (nadzorništvo Brežice): Na območju TP Cirnik, nizkonapetostno omrežje – Bukovina elkaleks, Veliki Cirnik, Smer Mokrice Cirnik in Bizjak-smer Velika Dolina predvidoma med 8. in 14. uro, na območju TP Jesenice na Dolenjskem, nizkonapetostno omrežje – Frigl preko ceste predvidoma med 9. in 11. uro. Na območju TP Brežice stadion, nizkonapetostno omrežje – Bracanovič levo predvidoma med 8.30 in 10. uro, na območju TP Poštena vas, nizkonapetostno omrežje – Poštena vas pa predvidoma med 12. in 13. uro.
  • področju Krško mesto (nadzorništvo Krško mesto): Na območju TP Brezovska gora, nizkonapetostno omrežje – Drenovec predvidoma med 8. in 12. uro.
  • področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica): Na območju TP Konjsko vas, nizkonapetostno omrežje – Blatnik predvidoma med 8. in 14. uro.
  • področju Mokronog z okolico (nadzorništvo Mokronog): Na območju TP Pavla vas, nizkonapetostno omrežje – Malkovec predvidoma med 8. in 11. uro. 
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte