Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Objavljeno: Ponedeljek, 14.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Simbolična fotografija

Policisti PP Brežice so 11. 10. med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Krškem ustavili kombi Volkswagen transporter nemških registrskih oznak in avtomobil Sangyong italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika s sopotnikoma v obeh vozilih prevažata devet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.
 

Štirim sprovajalcem, prav tako državljanom Pakistana so odvzeli prostost in jih pridržali. Osumljence bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana pa še niso zaključeni.

12. 10. v jutranjih urah so brežiški policisti na avtocesti ustavili tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 41-letni državljan Srbije v vozilu prevaža pet državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Vlom v Venišah

V kraju Veniše je med 8. 10. in 12. 10. nekdo vlomil v klet zidanice. Iz cistern je iztočil vino in odprl vodovodno pipo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3800 evrov.

Ostali dogodki

policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 182 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli  754  klicev. Obravnavali so šest prometnih  nesreč,  v  katerih  so  se  udeleženci  lažje poškodovali in 16 prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil  kršitelju  cestno  prometnih  predpisov,  ki  ni imel veljavnega vozniškega  dovoljenja. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb,  groženj,  poškodovanja  tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam