Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli tatu kontejnerja

Objavljeno: Petek, 24.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Vklenjene roke Corel

simbolična slika

Krški policisti so bili obveščeni o tatvini kontejnerja, ki je bil postavljen na območju Vrbine. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti v okviru preiskave kaznivega dejanja tatvine in ukradeni kontejner našli na območju Spodnjega Starega Grada. Kontejner je bil zasežen in bo vrnjen oškodovanemu podjetju. Zoper osumljenca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Motorista podrla vrata avtomobila

Sevniški policisti so bili 23. 3. nekaj pred 10:00 obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik parkiral osebni avtomobil na parkirnem prostoru. V trenutku, ko je odprl vrata vozila, je mimo pripeljal 58-letni motorist, ki je trčil v vrata in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so iz smeri Krškega proti Sevnici okoli 17.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Chevrolet. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili na območju Senovega. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zaradi nedostojnega vedenja so mu izdali plačilni nalog.


Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

23. 3. so okoli 12. ure policisti na območju Obrežja ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni državljan Hrvaške prevaža štiri državljane Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Bizeljsko, Drnovo, Ponikve, Loče) izsledili in prijeli 24 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, 11 državljanov Nepala, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, štiri državljane Armenije, tri državljane Kameruna, dva državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»