Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli tri Romune, ki so neupravičeno pobirali prostovoljne prispevke

Objavljeno: Ponedeljek, 25.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (4)
Policisti PP Krško so bili 22. 11. obveščeni, da so v trgovskem centru v Krškem tri osebe pod pretvezo, da so gluhoneme, pobirale prostovoljne prispevke, po opozorilu varnostnika pa naj bi pobegnili.

Takoj so se odzvali, obvestili patrulje na širšem območju in na podlagi opisa kršiteljev in vozila, s katerim naj bi ti pobegnili, so policisti PP Brežice na avtocesti izsledili in ustavili Audi A4 bolgarskih registrskih oznak. Trem državljanom Romunije, ki niso imeli ustreznih dovoljenj, so odvzeli prostost in jih po zaključenem pridržanju privedli v postopek pred pristojno sodišče. Dežurni sodnik je na podlagi sodbe enemu izmed tujcev izrekel stransko kazen izgona iz države za dobo enega leta, drugima dvema pa za dobo šestih mesecev.

Vlom na območju Krškega

Krški policisti so bili obveščeni, da je 22. 11. popoldne nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit in denar.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 180 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 740 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 43-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, goljufije, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje, iskanja pogrešane osebe in sprožitve signalno varnostne naprave.
« Nazaj na seznam