Časopis za pokrajino Posavje
5.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Priprli osumljenca vlomov v hiše po Posavju

Objavljeno: Torek, 25.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

simbolična slika

Policisti PP Krško so bili pretekli teden obveščeni o vlomu v Krškem, kjer je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil prenosni računalnik, ročne ure, zlat nakit in povzročil za okoli 2500 evrov škode.
 

Policisti so takoj pričeli z intenzivno preiskavo, zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev storilca. Sevniški policisti so istega dne v popoldanskih urah v Stržišču ustavili osebni avtomobil, v katerem je bil kot potnik 49-letni osumljenec, ki je imel pri sebi ukradene predmete. 61-letnemu vozniku in 49-letnemu osumljencu z območja Sevnice so odvzeli prostost in ju pridržali. Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili oškodovancu.

V nadaljevanju preiskave so na podlagi zavarovanih sledi vlomov v stanovanjske hiše ugotovili, da je 49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše in sicer dveh vlomov na območju Gorenjega Leskovca, dveh na območju Hrastnika, enega na območju Trbovelj. Osumljenca, ki so ga v zadnjih osmih letih že 18-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, 16-krat je bil za kazniva dejanja tudi obsojen, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Policisti s preiskavo nadaljujejo in bodo v primeru novih ugotovitev kazensko ovadbo zoper osumljenca dopolnili.

OBVESTILA

Zapore levega odcepa ceste v Venišah

Kostak Krško obvešča, da bo zaradi obnove infrastruktre do 15. maja letos vzpostavljena popolna zapora ceste Veniše-levi odcep.

Motena dobava vode na Stojanskem Vrhu in okoliških zaselkih

Komunala Brežice obvešča uporabnike s Stojanskega Vrha (zaselki Grublje, Gadova Peč in Topolova Draga), da bo danes, 25. 2., med 8. in 12. uro motena dobava pitne vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.
« Nazaj na seznam