Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Priprli Romune in Hrvate, ki so »švercali« Turke

Objavljeno: Četrtek, 16.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja nekaj 15. 3. po 10. uri ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije in 19-letna državljana Romunije v vozilu prevažata dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopek z državljanoma Turčije še poteka.

Okoli 14.30 so prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A6, hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da trije državljani Hrvaške v avtomobilu prevažajo dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trojici so odvzeli prostost in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Rusije, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Turčije in državljana Alžirije in v Novem mestu državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela v krški in sevniški občini

transformatorska postaja pri zel-en

Simbolična slika transformatorske postaje

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 7:30 in 14:30 prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj (TP) Dolenje Dule, Selce, Volovnik, Tršlavec, Golek, Cesta, Čretež, Senožete, Gora in Straža-Gora (vse TP v mestni občini Krško) ter v sevniški občini med 8:00 in 11:00 na območju TP Rudnik nekovin-Blanca, med 11:30 in 14:00 pa na TP TP Šmarje 3 .
 
Do 11. brez vode na brestaniški Cesti bratov Zorko in v Jetrnem selu

Kostak Krško obvešča uporabnike pitne vode na Cesti bratov Zorko in v Jetrnem selu obveščamo, da bo danes, 16. 3. 2023, do 11. ure, prekinjena oskrba s pitno vodo, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu.Uporabnikom priporočajo, da pred prvo ponovno uporabo pitne vode opravijo izpiranje internih instalacij, tako da na vseh pipah pustijo teči vodo tako dolgo, da se zbistri.

Za vse informacije so dosegljivi na 07 48 17 225.

Vir: ReCO
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte