Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Promet ovirala podrta drevesa in plaz

Objavljeno: Ponedeljek, 28.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vetrolom

Fotografija je simbolična.

Sinočnje deževje je povzročilo nekaj težav, zlasti v prometu. Navsezgodaj zjutraj sta na relaciji Zgornja Pohanca-Pečice dve podrti drevesi onemogočali varen promet z vozili, odstranili so ju dežurni pri podjetju KOP Brežice. Tudi v bližini Sremiča se je na cesto podrlo drevo in onemogočilo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni pri podjetju Kostak Krško. Na relaciji Sevnica-Tržišče pa je zemeljski plaz zasul del cestišča. Na terenu so dežurni pri podjetju CGP, ki bodo plaz odstranili.

Nedeljska nesreča v Sevnici

V nedeljo popoldne, nekaj pred 14. uro, je na Planinski cesti v Sevnici osebno vozilo trčilo v prometno signalizacijo, ki je nato poškodovala drugo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, preprečili iztekanje nevarnih tekočin in očistili vozišče. Poškodovanih ni bilo.

O prometni nesreči v krožišču na Planinski cesti so bili policisti PP Sevnica obveščeni 27. 9. nekaj pred 14. uro. Ugotovili so, da je 52-letna voznica osebnega avtomobila v krožišču zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v prometni znak, ki je po trčenju padel na avtomobil voznika, ki je stal na uvozu v krožišče. Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,74 miligramov alkohola (3,6 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

23-leniku zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so 27. 9. dopoldne v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. 23-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V sedmih urah ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola

Policisti PU Novo mesto so od sobote, od 18. ure, do nedelje, do 1. ure na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozilih in ugotavljali druge kršitve cestno prometnih predpisov. Ustavili in kontrolirali so 405 voznikov in v 18 primerih ugotovili, da kršitelji vozijo pod vplivom alkohola. Deset voznikov je imelo v litru izdihanega zraka do 0,52 miligramov alkohola, osem voznikov pa je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Enemu izmed kršiteljev, ki je vozil pod vplivom alkohola in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli. Pijan voznik je v avtomobilu prevažal partnerico in dva otroka. Ob vseh ugotovljenih kršitvah so voznikom izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Obvestila
 
Kostak Krško d.d. obvešča o popolni in delni zapori cest LZ 192681 Stritarjeva ulica in 192611 Trubarjeva ulica od 28. 9. 2020 do 15. 11. 2020, zaradi dela na cestišču in infrastrukturi.
 
Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Zakot 3 med 8. in 14. uro;
  • na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorskih postaj BUČKA nizkonapetostni izvod BUČKA, BUČKA nizkonapetostni izvod JARČJI VRH in BUČKA nizkonapetostni izvod MOČVIRJE med 8. in 14.30 uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje ŽABJEK nizkonapetostni izvod ŽURKOV DOL med 8.10 in 14.10 uro.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte